Termék

Dr. Natur étkek. Prémium mákolaj hidegsajtolással. Használható külsőleg és belsőleg! 250 ml

Gyártó: Natur Tanya®
Leírás

Képzelj magad elé erős csontokat és fogakat, nagyszerű energiaszintet, ráncmentes bőrt, egészséges szíves és pajzsmirigyet, jó immunitást és kevesebb őszhajszálat. Ez csak néhány a mák egészségügyi előnyei közül.

A mákolaj, tápanyagok széles tárháza!

Világossárga színe van, ami teljesen szagtalan. Meglehetősen kellemes, édeskés-mandulás íze igaz gourmet olajjá teszi gyógyászati értékei mellett. A mákolajat magas E-vitamin - alfa- és gamma tokoferol –, olajsav, palmitinsav és koncentrált linolsav és szterin tartalom jellemzi.

A mákolaj jótékony hatásai, 7 pontban:

1. Hangulatjavító,erősíti az idegeket
2. Immunerősítő
3. Fokozza a szellemi teljesítményt
4. Segíti a szív egészségét
5. Elősegíti az egészséges vérzsír profilt
6. Mákliszttel kombinálva, csontritkulás elleni kiegészítő tápanyag
7. Külsőleg is bevethető (bőrtápláló, gyulladáscsökkentő)

Mákolaj külsőleg

A mákszem 45-50%- a olaj. A mákolaj jó bázisolaj hiszen, alig vagy nincs is illata, könnyű olaj, amely lassan szívódik fel és olajos réteget hagy a bőrön. Esszenciális zsírsavakat tartalmaz, linolsavat, olajsavat és palmitinsavat, E-vitamint, mind alfa-, mind gamma tokotrienolokat. A mákolaj szinte az összes szterolt tartalmazza: kampeszterol, sztigmaszterol, szitoszterol, delta-5-avenaszterol.

Mire jó a mákolaj?

  • megküzd a bőr gyulladásaival
  • bevethető irritált felületeken
  • felgyorsítja a sebgyógyulást,
  • kenhető száraz hajra, fejbőrre,
  • öregedést gátló hatású bőrápoló olaj
  • zsíros bőrre is használható, mivel egyáltalán nem tömíti el a pórusokat.
  • Mákolaj, mint arcápoló

Az olaj maga nagyszerű hidratáló és megküzd a bőr gyulladásaival is. A mákolaj alkalmazása során, nem áll fenn a komedóképződés kockázata, hiszen, egyáltalán nem zárja el a pórusokat, nem okoz mitesszereket, így minden bőrtípus még a zsíros bőr is biztonsággal alkalmazhatja. Komedogén indexe: 0. Készíthetsz akár arcradírt is belőlea következőképpen: 1 teáskanál mint a mákolaj és mákszemek vagy érzékenyebb bőr esetén mákliszt összekeverésével.

Mákolaj kezelés hajgondokra!

A mák kiválóan táplálja a hajat és a fejbőrt. Segít növelni a fényességét és javítani az állapotát, segít a száraz fejbőrön és a szétnyíló hajvégeken. Készítsd el a saját hajszérumodat akár hajkezelésként, akár formázóként a hajszálakra. Keverd össze az alábbi összetevőket és vidd fel a fejbőrre és a hajra hajmaszkként néhány órával azelőtt, hogy megmosnád a hajad, vagy vigyél fel csak egy borsónyi mennyiséget az ujjbegyeiddel a haj hosszára és formázd, amint szeretnéd.

Hozzávalók:

  • 70 ml Mákolaj
  • Illóolajjal is dúsíthatod (20 csepp). Próbáld ezeket: 15 csepp grapefruit, 3 csepp ylang ylang, 2 csepp geránium

Mákolaj, mint masszázsolaj

Használhatod a mákolajat masszázsolajként is! Használd önmagában, vagy cseppents 6 cseppet a kedvenc illóolajodból 15 ml mákolajba és masszírozd ki a stresszt és a fájdalmakat!
Relax tipp: Azt ajánljuk, hogy 2 csepp édesnarancsot, 2 csepp levendulát és 2 csepp ylang ylangot használj, ha egy kellemes relaxáló masszázst szeretnél.

Mákolaj, mint babaolaj

A nagyon érzékeny bőrre, vagy babáknak, a mákolaj hasznos lehet nem-irritáló, gyengéd hidratálóként vagy babakrémként önmagában is. Vidd fel hígítatlanul, a test teljes területére, masszírozd be a teljes felszívódásig. Érzékeny, allergiás bőr esetén, mindig végezz bőrpróbát.

Mákolaj a konyhában

„Amikor a mák virágát hagyják megérni és magot teremni, a legfinomabb salátaolajat is előállítja, melynek ugyancsak nagyszerű a gyógyászati értéke.”
Világossárga színe van, ami teljesen szagtalan. Meglehetősen kellemes, édeskés-mandulás íze igaz gourmet olajjá teszi gyógyászati értékei mellett. Fogyasztható önmagában, vagy pirítósra csepegtetve. Gyakran alkalmazzák salátákhoz, öntetek készítéséhez, de akár péksütemények, palacsinta készítéséhez is. Jól harmonizál a citrommal, és a különböző halételekkel.

Mákolajos dresszing (salátaöntet)

Hozzávalók:

  • ½ csésze sima görög joghurt
  • 1/3 csésze almaecet
  • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál dijoni mustár

Elkészítés: Keverd össze a joghurtot, az ecetet, a kókuszvirág cukrot, a hagymát, a mustárt és a himalája sót egy mixerrel és kb. 20 mp-ig. Mixelés közben lassan öntsd hozzá a mákolajat.
Add hozzá a máklisztet és turmixold még alacsony fokozaton kb. 3-4-szer, míg a hozzávalók jól elelegyülnek. A receptből 1 csészényi mennyiség vagy 8 adag lesz.

Összetevők: 100% mákolaj
A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g olajra vonatkozik.

Energia

3695/ 899

kJ/kcal

Zsír

99,86 g

 amelyből

 

 -telített zsírok

11,17 g

Szénhidrát

<0,03 g

 amelyből

 

 -cukrok

<0,03 g

Fehérje

<0,2 g

<0,03 g

E-vitamin

4,59 mg

Felhasználási javaslat: Belsőleg naponta 1-2 evőkanállal fogyasszunk belőle. 
Figyelmeztetés: Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót és mandulát tartalmazhat.
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nincs kihatással a termék minőségére.
Kiszerelés: 250 ml