Termék

Dr. Natur étkek. Prémium Útifű maghéj - Psyllium. Gluténmentes, paleo termék. 100g

Gyártó: Natur Tanya®
Leírás

Útifű maghéj - Psyllium (egyéb elnevezések; Ispagul, Plantago ovata, Bolhamag útifű)
Az útifű maghéj duzzadó rost, egy extrém módon hidrofil nyálka, ami könnyedén elnyeli a vizet. Eredeti méretének a tízszeresére duzzad meg a belekben, lágy gélszerű anyagot formál, ami körkörös forgó mozdulatsorral halad keresztül a bélrendszeren, miközben növeli a széklettömeg nagyságát, lágyítja tartalmát, fokozza a bél perisztaltikát. 
A psyllium duzzadási képességeit a konyhában is jól ki tudjuk aknázni, sütemények, kenyerek készítésénél, és sűrítésnél.

Az éhségre sok tényező hat; mikor eszel, az ételek összetétele, a zsír, szénhidrátok, fehérjék, rostok és víz tartam.  Ételeink rosttal történő dúsítása a jóllakottság érzetét adja, így ellen tudsz állni annak, hogy a szükségesnél több ételt fogyassz, az agyadnak azt az üzenetet küldik, hogy eleget ettél.

Felhasználási javaslat: Belsőleg fogyasztva (naponta 1-2 alkalommal, maximum 7-21 gramm): 1 lapos evőkanálnyi (7 gramm) mennyiség 2dl folyadékba (lehet víz, tea, zöldség v. gyümölcslé) elkeverve, reggeli és/vagy vacsora előtt. Gyorsan idd meg, mert elég gyorsan kocsonyaszerű pép lesz belőle, úgy magába szívja a vizet.  Főzéshez, sütéshez; a tészta megfelelő állományának elérése (1-2 kávéskanál psylliumot célszerű körülbelül 2dl folyadékban elkeverni, és ez után a tésztához keverni).
Figyelmezetés: Gyógyszerekkel együtt ne fogyaszd, tarts egy óra különbséget a gyógyszer és a psyllium alkalmazása között.  Ne felejts el inni! A hatás szempontjából meghatározó a napi folyadékbevitel. A psyillium-ot folyamatosan és hosszú időn keresztül lehet szedni melléhatások fellépése nélkül.
Kiszerelés: 100g